Dida Boža tortica s kremom od mandarine i ricotte
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 jaja
- 200 g maslaca
- 50 g zobenih pahuljica
- 190 g brašna
- 50 g šećera u prahu
- 10 g praška za pecivo
- 100 g kakaa
- 500 g ricotte
- 50 g šećera
- 200 g Dida Boža džema od mandarine
- 10 g želatine
- 500 g vrhnja za šlag
- 4 mandarine za dekoraciju
- svježa menta
- Dida Boža Goji bobice
Priprema
Tijesto
Napravite tijesto od maslaca, jednog jaja, šećera u prahu, kakaa, praška za pecivo, brašna i zobenih pahuljica.
Ostavite u hladnjaku 30 minuta da odstoji.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm. Pomoću kalupa napravite manje krugove i stavite ih na masni papir.
Tijesto pecite u zagrijanoj pećnici na 165°C oko 15 minuta.
Krema
U žumanjke koje smo odvojili od bjelanjaka dodajte šećer i malo vrhnja za šlag. Sve zajedno miješajte na pari dok smjesa ne utrostruči volumen odnosno prijeđe 65°C.
U smjesu dodajte džem od mandarine i želatinu koju ste prethodno namočili u vodu. U posudu stavite ricottu i dodajte kremu od žumanjaka i napravite glatku smjesu.
U kremu lagano umiješajte šlag i snijeg od bjelanjaka.
Na pečene tortice stavite kremu od mandarine i ricotte te ukrasiti sa fileom od mandarine, goji bobicama i mentom.
Više informacija o Dida Boža proizvodima potražite na web stranici www.didaboza.hr i na Facebook stranici Dida Boža.
Vezani recepti
-
-
DesertiPraline s karamelom50 min12345
-
Deserti
-
DesertiZdravi zobeni kolačići30 min12345
-
DesertiBlagdanski pužići s makom i cimetom1:45h12345
-
DesertiBožićne čokoladne kuglice s rižom35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345