Domaći organski maslac

Domaći organski maslac

Domaći organski maslac
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Smatra se da kvalitetan maslac može štititi i od raka.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice organskog vrhnja za šlag, nezaslađenog
  • morska sol po želji

Priprema

Ulijte vrhnje u blender i miksajte 10 minuta. Prvo će nastati gusti šlag. Nastavite miksati dok masa ne postane zrnasta, te na kraju procijedite maslac od tekućeg dijela (mlaćenice).

Maslac odvojite sa strane u čistu posudu. Ispirite maslac hladnom vodom, lagano ga okrećući dok voda koja odlazi ne postane bistra.

Kada maslac postane čist, iscijedite višak tekućine i spremite ga u staklenku ili posudu i pohranite u hladnjak ili zamrzivač.

Ovaj maslac može potrajati i nekoliko mjeseci.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti