Hladna juha od krastavaca
Odlično osvježenje za vruće dane.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 luk, narezani
- 50 g maslaca
- 550 g krastavaca, narezanog
- 1,8 l povrtnog temeljca
- 2 velike žlice narezanog, svježeg peršina
- Iscijeđeni sok od polovice limuna
- 600 ml vrhnja
- sol
- crni papar
Priprema
U velikoj tavi dinstajte luk na maslacu sve dok ne bude mekan i proziran. Dodajte krastavce i nastavite kuhati kroz slijedećih 5 minuta na laganoj vatri.
Dodajte temeljac i kuhajte do vrenja. Smanjite vatru, dodajte sol i papar i kuhajte na 5 minuta. Dodajte peršin i limunov sok te nastavite kuhati kroz daljnjih 5 minuta.
Pomoću štapnog miksera smiksajte juhu. Ostavite juhu da se malo ohladi, a zatim ju stavite u hladnjak.
Kada je spremna za poslužiti, umutite jedno vrhnje u juhu.
Poslužite ohlađeno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheJuha od mrkve i đumbira za jačanje imuniteta10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti