Juha od artičoka i šampinjona

Juha od artičoka i šampinjona

Juha od artičoka i šampinjona
  • Objavljeno: Petak, 11.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasta krepka juha.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g nasjeckanih artičoka
  • 250 g šampinjona
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 nasjeckana celera
  • 1.5 žličica timijana
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikom loncu. Dodajte luk, češnjak i celer. Kuhajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte šampinjone i timijan i kuhajte dok ne omekša. Dodajte artičoke i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte temeljac, pustite da proključa, a zatim kuhajte oko 20 minuta. Posolite i popaprite po želji. Pomoću štapnog miksera juhu izmiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti