Juha od bundeve i jabuka
Kremasta juha od jesenskih plodova.
Vrijeme pripreme: 1:15h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 šalice nasjeckane bundeve
- 1 nasjeckana glavica luka
- 4 nasjeckane jabuke
- 5 češanja češnjaka
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 3 šalice povrtnog temeljca
- 1 šalica mlijeka
- 3/4 šalice kiselog vrhnja
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Namastite lim za pečenje i poslažite luk, bundevu, papriku i češnjak. Prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite po želji i pecite 45 minuta.
Uklonite iz pećnice i stavite u blender. Dodajte 1 šalicu temeljca i miksajte. Stavite smjesu u lonac, dodajte preostali temeljac, mlijeko i vrhnje. Kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
Juhe
-
JuheNarančasta juha izvrsnog okusa30 min12345
-
JuheKremasta veganska juha od crnog graha i bundeve45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345