Juha od pečenog karfiola

Juha od pečenog karfiola

Juha od pečenog karfiola
  • Objavljeno: Utorak, 05.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste ljubitelj krem juhe od cvjetače, onda svakako isprobajte i ovaj recept!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 glavica karfiola
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 500 ml povrtnog temeljca

Priprema juhe od pečenog karfiola

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
  2. Karfiol očistite i nasjeckajte na komade srednje veličine. Posolite, popaprite i pouljite. Pecite oko 15 minuta.
  3. U međuvremenu u lonac stavite temeljac, vrhnje za kuhanje, sol i papar. Izvadite karfiol iz pećnice i stavite u lonac. Pustite da se kuha oko 2 minute. Premjestite smjesu u blender i miksajte dok juha ne postane kompaktna.
  4. Po želji poslužite uz kriške prepečenog kruha.

Isprobajte recept za domaće njoke od cvjetače

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti