Karamelizirani čips od jabuke

Karamelizirani čips od jabuke

Karamelizirani čips od jabuke
  • Objavljeno: Utorak, 24.09.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava i ukusna grickalica.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 jabuke
  • 1 šalica šećera
  • 1 šalica vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Vodu stavite u lonac, dodajte šećer i pustite da proključa, neprestano miješajući.

Narežite jabuke na tanke kriške. Prije nego što smjesa vode šećera počne poprimati smeđu boju, dodajte jabuke. Smanjite vatru i kuhajte, neprestano miješajući, 20 do 12 minuta. Uklonite s vatre i jabuke ocijedite.

Namastite lim za pečenje, jabuke ravnomjerno poslažite i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti