Kolač sa sirom i višnjama

Kolač sa sirom i višnjama

Kolač sa sirom i višnjama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iznenadite svoje nepce pravom poslasticom.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Kora

  • 145 g graham krekera
  • 125 g blanširanih i prženih badema
  • 60 g rastopljenog maslaca
  • Kolač od sira

  • 450 g krem sira
  • 80 g bijele rastopljene čokolade
  • 150 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • sok i korica od jednog limuna
  • Preljev od vrhnja

  • 225 g kiselog vrhnja
  • 45 g šećera
  • 1 / 2 žličice ekstrakta vanilije
  • Preljev od višanja

  • 450 g višanja
  • 1 žlica gustina
  • 75 g šećera

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Sameljite graham krekere s bademima. Dodajte maslac i dobro izmiješajte. Obložite lim za pečenje sa svih strana ovom mješavinom. Pecite oko 10 minuta ili dok ne bude zlatno smeđe boje.

Rastopite čokoladu u mikrovalnoj. Pomiješajte svježi sir sa šećerom, limunovim sokom, koricom i vanilijom. Zatim dodajte jaja i dobro izmiješajte. Umiješajte bijelu čokoladu. Stavite u koricu i pecite 40 do 45 minuta.

Pripremite preljev od vrhnja miješanjem svih sastojaka zajedno. Neka odstoji dok se kolač peče.

Prepolovite višnje i pospite ih šećerom. Ostavite ih da odstoje nekoliko minuta. Pospite gustin i izmiješajte. Staviti lonac na štednjak i kuhajte višnje na srednje jakoj vatri dok se sok ne zgusne, oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi.

Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi 5 do 10 minuta. Premažite ga ravnomjerno preljevom od vrhnja. Vratite u pećnicu i pecite još 5 minuta. Neka se ohladi. Preljev od višanja razmažite na vrh kolača. Držite kolač u frižideru preko noći.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti