Kruh od češnjaka i ružmarina

Kruh od češnjaka i ružmarina

Kruh od češnjaka i ružmarina
  • Objavljeno: Utorak, 26.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ružmarin je odličan izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250g brašna
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 30ml maslinovog ulja
  • 170ml hladne vode
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 šalice nasjeckanog ružmarina

Priprema

U zdjelu stavite brašno, sol i kvasac. Dodajte ulje i polovicu vode. Polako počnite miješati i postupno ulijevajte preostali dio vode.

Namastite radnu površinu. Češnjak izmiksajte u blenderu ili pomoću štapnog miksera i dodajte u tijesto, zajedno s ružmarinom

Na radnoj površini mijesite tijesto dok ne postane čvrsto i glatko. Umotajte tijesto plastičnom folijom i pustite da stoji oko sat vremena. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i pecite na 220°C oko 20 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti