Losos s ružmarinom i limunom
![Losos s ružmarinom i limunom](/site/assets/files/42782/riba77.300x160.jpg)
Tjedno biste trebali jesti barem 2 porcije ribe.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g fileta lososa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/3 šalice suhog bijelog vina
- 1/8 šalice soka od limuna
- 1 žlica meda
- 1/2 žlice nasjeckanog ružmarina
- sol
- papar
Priprema
Losos posolite, popaprite i polijte uljem. Zagrijte tavu i pecite losos oko 4 minute sa svake strane. Uklonite losos s tave i pustite da stoji sa strane.
U istu tavu dodajte vino, sok od limuna, med i ružmarin. Kuhajte oko 2 minute i dodajte losos tako da koža bude prema gore. Uklonite s vatre, poklopite i pustite da stoji nekoliko minuta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
Prilozi
-
Jela od tjestenine
-
Jela od mesaPileće rolice sa špekom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBurek s tikvicama i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaGalette s tikvicama, rajčicom i sirom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehrana