Losos u umaku od naranče

Losos u umaku od naranče

Losos u umaku od naranče
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Brz i ukusan ručak, idealan za ljubitelje ribe.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 fileta lososa
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 žlica hoisin umaka
  • 1 žlica umaka od soje
  • 2 žlice soka od naranče
  • 1 žlica gustina
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 260°C. Posušite losos papirnatim ručnicima i začinite solju i paprom.

Sve ostale sastojke pomiješajte i stavite na stranu.

Zagrijte maslinovo ulje i pecite losos oko 3 minute po strani kako bi dobio lijepu koru.

Prelijte umak preko lososa i pecite u pećnici oko 5 minuta, ovisno o debljini lososa.

Izvadite losos iz pećnice i poslužite uz povrće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti