Peciva od mrkve i sira

Peciva od mrkve i sira

Peciva od mrkve i sira
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Topla i ukusna peciva.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 420 g pšeničnog brašna
  • 120 g višenamjenskog brašna
  • 120 g raženog brašna
  • 1 žličica soli
  • 500 ml mlake vode
  • 40 g svježeg kvasca
  • 125 g svježeg sira
  • 50 g omekšanog maslaca
  • 2 naribane mrkve
  • ½ žlice meda
  • sjemenke sezama, lana, bundeve

Priprema

Pomiješajte brašno i sol.

Kvasac rastopite u mlakoj vodi. Postupno dodajte brašno i miješajte. Dodajte maslac, sir, mrkvu i med. Miješajte dok ne dobijete tijesto koje će biti dosta ljepljivo. Pobrašnite zdjelu i u nju stavite tijesto. Pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 15 minuta.

U međuvremenu, dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje.

Rukama oblikujte oko 15 podjednako velikih kuglica. Vjerojatno ćete morati koristiti puno brašna kako bi spriječili tijesto da se lijepi za ruke. Stavite peciva u lim za pečenje ostavljajući dovoljno prostora između njih kako bi se mogla dignuti. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu 30 minuta.
 
U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 225°C.

Lagano navlažite peciva s malo vode i pospite sjemenke po pecivima. Pecite 10 do 15 minuta, ili dok peciva ne dobiju zlatnu boju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti