Piletina u limunu

Piletina u limunu

Piletina u limunu
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neka vaše nepce uživa.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 3 žlice mljevenog češnjaka
  • 1/3 čalice suhog bijelog vina
  • 1 žlica naribane korice limuna
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1.5 žličica origana
  • 1 žičica timijana
  • 4 pileća filea
  • 1 žličica soli
  • 1 limun

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Zagrijte ulje u loncu, dodajte češnjak i kuhajte oko 1 minutu. Češnjak ne smije poprimiti smeđu boju jer će bit gorkog okusa. Uklonite lonac s vatre, dodajte vino, limunovu koricu i sok, origano, timijan i sol. Smjesu stavite na lim za pečenje.

Pileće filee stavite na smjesu, premažite ih maslinovim uljem i posolite i popaprite po želji. Limun nasijecite na 8 kolutova i stavite ih između pilećih filea.

Pecite 30 do 40 minuta, dok piletina ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite lim za pečenje i prekrijte ga aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10 minuta, potom poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti