Rižoto od škampa, komorača i rikole

Rižoto od škampa, komorača i rikole

Rižoto od škampa, komorača i rikole
  • Objavljeno: Utorak, 08.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj ukusni rižoto, uz dodatak limuna, poslužit će kao lagana večera.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 390 kcal / 1.631,76 kJ

Sastojci

  • 1.2 l povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica nasjeckanog luka
  • 1 veliki nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 manji nasjeckani komorač
  • 300g riže
  • 300g škampa ili kozica
  • sok od ½ limuna
  • naribana limunova korica
  • 70g rikole

Priprema

Zagrijte povrtni temeljac. Na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i pirjajte luk, češnjak i komorač 10 minuta. Dodajte rižu i povrtni temeljac. Miješajte 2 minute. Pojačajte vatru i miješajte dok tekućina ne ispari. Kada je riža skoro kuhana, dodajte škampe, limunovu koricu i malo začina. Nastavite kuhati još 3 do 4 minute dok škampi ne poprime ružičastu boju. Uklonite s vatre i ubacite sok od limuna i rikolu. Pomiješajte i ostavite da stoji 2 minute, a nakon toga poslužite.

Konzumiranje komorača i njegovih sjemenki može koristiti zdravlju srca zbog prisutnosti vlakana jer je prehrana bogata vlaknima, prema mnogim istraživanjima, povezana sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti. Osim toga, neke su studije pokazale da komorač ima povoljna svojstva u borbi protiv raka.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti