Svinjski kotleti u umaku od jabuka
Sočni kotleti u ukusnom umaku.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 10 nasjeckanih gljiva
- 1 očišćena i nasjeckana jabuka
- 10g maslaca
- 200ml soka od jabuke
- 200ml pilećeg temeljca
- 50ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
Priprema
Osušite kotlete i začinite ih solju i paprom. Zagrijte ulje na tavi, pecite kotlete dok ne poprime zlatno smeđu boju. Uklonite ih s vatre i ostavite sa strane.
Dodajte maslac, luk, češnjak, gljive i jabuku. Kuhajte 5 do 10 minuta. Dodajte sok od jabuke, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 15 minuta.
Dodajte temeljac, pustite da proključa, smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta. Dodajte vrhnje za kuhanje i dobro promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti