Tjestenina sa češnjakom, tunom i mahunama
Tuna je odličan izvor omega 3 masnih kiselina.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 nasjeckana krumpira
- 220g mahuna
- 450g tjestenine
- 1 konzerva tune u maslinovom ulju
- 1 žlica sitno nasjeckanog češnjaka
- 1/3 šalice nasjeckanih badema
Priprema
Stavite krumpir u lonac s vodom i kuhajte dok voda ne proključa. Dodajte mahune i kuhajte oko 5 minuta, zatim dobro ocijedite. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Ocijedite tunu iz konzerve, a ulje stavite u tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte krumpir i mahune te pirjajte oko 5 minuta, dok krumpir ne poprimi zlato žutu boju. Dodajte češnjak, pirjajte neprestano miješajući 1 do 2 minute. Dodajte tunu i tjesteninu, dobro promiješajte, pospite bademima te poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineKremasta tjestenina od šampinjona i češnjaka35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ružmarinom, češnjakom i limunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s tunom i graškom35 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345