Zapečene kruške s medom i orasima

Zapečene kruške s medom i orasima

Zapečene kruške s medom i orasima
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zapečene kruške s medom i orasima izvrstan su izbor za sve ljubitelje jesenskog voća, a ukusno punjenje začinjeno cimetom i muškatnim oraščićem učinit će ovo jelo vašim omiljenim desertom.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 zrele kruške
  • 2.5 žlice meda
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/2 šalice jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice nasjeckanih oraha

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruške prerežite popola i izdubite sredinu. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite kruške, premažite ih medom i pospite cimetom i muškatnim oraščićem. Pecite 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 5 do 10 minuta.

Dok se kruške hlade pomiješajte preostale sastojke. Napunite smjesom kruške i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti