Zapečeni batat u marinadi od meda

Zapečeni batat u marinadi od meda

Zapečeni batat u marinadi od meda
  • Objavljeno: Petak, 13.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odličan kao prilog uz meso ili ribu.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/4 šalice vode
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1kg oguljenog batata

Nutritivne vrijednosti

  • 2g masti
  • 150 kalorija
  • 2g proteina
  • 0mg kolesterola
  • 31g ugljikohidrata
  • 4mg dijetalnih vlakana
  • 2g masti
  • 42mg natrija
  • 8g šećera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

U zdjeli pomiješajte vodu, smeđi šećer, med i maslinovo ulje. Dobro promiješajte.

Batat narežite na ploške i poslažite na lim za pečenje. Prelijte ih marinadom i pecite oko 45 minuta. Izvadite i okrenite svaku plošku na drugu stranu. Nastavite peći još 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti