3 prednosti bosiljka
Ovo je jedan od najpristupatičnijih začina, a ujedno je i ukusan. Bosiljak će obogatiti vaše jelo, a možete ga dodavati u razne juhe, salate pa i meso.
Ima slatkast okus, zbog čega je popularan u pripremi jela. Sušeni bosiljak je također odličnog okusa, ali je slabijeg mirisa, koji s vremenom u potpunosti nestaje. Osim što je ukusan, bosiljak krije brojna ljekovita svojstva, a mi vam donosimo 3 najznačajnija:
Mršavljenje
Dodajte 2 žlice bosiljka u jelo jer ćete na taj način dodati puno okusa, a jako malo kalorija. Bosiljak je odličan jer potiče rad probavnog sustava i metabolizam, a na taj način topi suvišne kilograme.
Antibakterijska svojstva
Bosiljak može smanjiti rizik od nastanka trovanja hranom te vaše tijelo zaštititi od raznih bakterija. Ako ga pomiješate s jabučnim octom u salati, dobit ćete pravi čudesni lijek.
Zarastanje rana
Bosiljak je odličan izvor vitamina K, koji je tijelu potreban za normalno zgrušavanje krvi tijekom otvorenih rana. Kalij je također važan za zdravlje kostiju, a odrasli trebaju unositi 90 mikrograma kalija svaki dan. Ipak, posavjetujte se s liječnikom ako pijete lijekove protiv zgrušavanja krvi.
Saznajte koji su najbolji biljni lijekovi!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345