Fermentirani češnjak snižava krvni tlak i pobjeđuje prehladu!
Češnjak se već više od 5000 godina koristi u svrhu poboljšanja cjelokupnog zdravlja i prevencije niza bolesti. Ipak, većina ljudi ne voli okus sirovog češnjaka, zbog čega stručnjaci predlažu da isprobate fermentirani češnjak. Njegov okus je puno blaži, a ljekovita svojstva su jednako dobra. Jednostavan je za pripremu. Sve što vam treba su češnjak i jabučni ocat.
Isprobajte recept za fermentirani češnjak potražite ovdje!
Pobjeđuje prehladu
Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Advances In Therapy, otkrivaju da češnjak smanjuje rizik od nastanka prehlade za 63%, a također može ubrzati oporavak za čak 4 dana.
Snižava krvni tlak
Prema rezultatima jednog istraživanja, objavljenih u časopisu Journal of Pharmaceutical Sciences, češnjak je jednako učinkovit kao i lijekovi za regulaciju krvnog tlaka.
Poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava
Češnjak može regulirati razinu kolesterola i smanjiti rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Na taj način smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti i začepljenja arterija.
Poboljšava zdravlje koštanog sustava
U sastavu češnjaka pronalazimo cink, mangan, vitamin B6, vitamin C i enzime koji poboljšavaju zdravlje koštanog i vezivnog tkiva. Jedno istraživanje je pokazalo da češnjak može poboljšati apsorpciju kalcija.
Isprobajte napitak od češnjaka i đumbira koji smanjuje krvni tlak!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Wok od junetine, mahuna, paprike i...
30 min12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345