Ublažite želučanu kiselinu ovim namirnicama!
Visoka razina želučane kiseline može uzrokovati niz probavnih tegoba i smetnji, kao što su žgaravica, neugodan zadah ili plinovi. Postoji niz razloga koji uzrokuju povećanje razine želučane kiseline, a najčešće su to nezdrave prehrambene navike, prekomjerna konzumacija alkohola i povišena razina stresa. Srećom, postoje namirnice koje na prirodan način smanjuju razinu želučane kiseline.
Bosiljak
Čaj od bosiljka, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, smanjuje razinu želučane kiseline i ima umirujuće djelovanje na probavni sustav.
Banana
Zahvaljujući visokom udjelu kalija, banana će smanjiti proizvodnju želučane kiseline, a zbog visokog udjela vlakana će potaknuti rad probavnog sustava. Za najbolji učinak, bananu pojedite ujutro čim se probudite.
Cimet
Ima moćna antibiotska i antigljivična svojstva, a istraživanja su pokazala da ublažava probavne smetnje i smanjuje razinu želučane kiseline u tijelu.
Jabučni ocat
Jabučni ocat ima alkalno djelovanje i smanjuje razinu želučane kiseline. Svaki dan popijte 1 žlicu jabučnog octa pomiješanu sa 2 čaše vode.
Đumbir
Potiče rad probavnog sustava i smanjuje razinu želučane kiseline. Đumbir će smanjiti i nastanak čireva na želucu jer neutralizira štetno djelovanje želučane kiseline.
Upoznajte se s ayurvedskim savjetima za ublažavanje žgaravice!
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345