Namirnice koje ne biste trebali stavljati u hladnjak
Neke namirnice su najukusnije i najzdravije samo kada se drže na sobnoj temperaturi, a snižena temperatura, kakva je u hladnjaku, može značajno smanjiti kvalitetu njihovog okusa.
Krumpiri
Hladnjak može uništiti njihov okus. Najbolje je da ih spremite u mrežicu ili papirnatu vrećicu. Nemojte ih stavljati u plastične vrećice jer one potiču brže truljenje krumpira. Ako se pohrane pravilno, mogu trajati i do 3 tjedna.
Kruh
Kruh će se u hladnjaku isušiti puno prije nego ako stoji na sobnoj temperaturi. Ako već želite spriječiti brzo kvarenje kruha, ostavite na sobnoj temperaturi ono što ćete jesti idućih nekoliko dana, a ostalo zamrznite.
Luk
Pohranite ga u mrežicu ili u vrećicu koja će osigurati cirkulaciju zraka. Nemojte ih držati pored krumpira jer krumpiri mogu uzrokovati brže truljenje luka.
Najbolje kozmetičke proizvode potražite u hladnjaku!
Češnjak
Na sobnoj temperaturi može trajati i do 2 mjeseca. Pohranite ga u nešto u čemu će zrak moći cirkulirati kako bi što duže trajao.
Rajčice
Mogu postati premekane u hladnjaku pa ih ostavite na sobnoj temperaturi, i to izvan plastične vrećice. Da biste ubrzali dozrijevanje rajčica, držite ih u papirnatoj vrećici. Jednom kada dozriju, trajat će oko 3 dana.
Kava
Hladnjak i zamrzivač stvaraju kondenzaciju koja utječe na okus kave, mljevene i one u zrnu. Kava svoj okus najdulje zadržava kada je pohranjena u posudi s poklopcem.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345