Ovih 10 alkalnih namirnica trebate konzumirati svakodnevno

Ovih 10 alkalnih namirnica trebate konzumirati svakodnevno

Ovih 10 alkalnih namirnica trebate konzumirati svakodnevno
  • Objavljeno: Petak, 13.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Hrana koja izaziva kiselinu su namirnice poput bijelog brašna, mesa, jaja, mliječnih proizvoda, kava, alkohol, riba, mahunarke, sokove, šećer, pržena hrana, konzervirane robe i sušeno voće. Sladila, lijekove i toksini iz našeg okoliša također uzrokuju kiselost, kao i stres, ljutnju..

Način na koji naše tijelo reagira kada probavljamo hranu može dovesti do kiselosti ili lužnatosti pH u krvi, što može imati značajan utjecaj na naše zdravlje. Studije su pokazale da što više alkalne hrane konzumiramo, bolje funkcioniramo i osjećamo više energije. Alkalna prehrana potiče vitalnost, a može značajno povećati životni vijek. Može pomoći da izgubite težinu, smanjiti krvni tlak, uništi stanice raka, odlična je u prevenciji srčanih bolesti, smiruje artritis.

Hrana koja izaziva kiselinu su namirnice poput bijelog brašna, mesa, jaja, mliječnih proizvoda, kava, alkohol, riba, mahunarke, sokove, šećer, pržena hrana, konzervirane robe i sušeno voće. Sladila, lijekove i toksini iz našeg okoliša također uzrokuju kiselost, kao i stres, ljutnju..

Postoji obilje nevjerojatno ukusne, zdrave i hranjive hrane koju možete lako uklopiti u svoj stil života već danas kako bi se u potpunosti uklonile kiselosti iz tijela. Osjećat ćete više energije, biti manje pod stresom, piše complete-health-and-happiness.com.

Top 10 alkalnih namirnica novi način života:

Avokado

Avokado ima pH vrijednost od 8,0, i ne samo da alkalizira cijelo tijelo, pomaže neutralizirati bilo koje druge kisele hrane u želucu. Možete ih dodati u salate, napraviti ukusni guacamole ili jesti ih sa soli i paprom.

Zrele banana

Zrele banane nude vitame, minerale i obilje lužnatosti.

Provjerite kako alkalna voda može pobijediti kroničan umor!

Bademi

Većina oraha su kiseli, ali bademi i bademovo mlijeko su nevjerojatan izvor zdravlja, vitalnosti i lužnatosti. Oni pomažu sniziti kolesterol, poboljšavaju rad mozga, poboljšavaju probavu.

Šparoge

Šparoge tijelu daju dovoljno vlakana, vode, vitamina, minerala i antioksidanata. Njegova pH vrijednost je 8,5, što je odličan dodatak za bilo koji obrok.

Lubenica

Lubenica ima pH 9,0, te je prepuna vitamina, minerala i elektrolita- koji služe za balansiranje vode. Visoka razina vlakana i sadržaj vode čine ga odličnim za uklanjanje toksina.

Pripremite alkalni napitak od pšenične trave!

Crvena paprika

Odličan anti-bakterijski začin koji nudi tijelu dobru dozu lužnatosti. Ona ima pH vrijednost od 8,5, te pomaže poboljšati cirkulaciju, smanjuje krvni tlak, kao i eliminirati toksine i pojačati funkciju mozga.

Papaja

Papaja je odlična za probavu jer smanjuje probavne tegobe i poremećaje. U papaji se nalaze vrlo hranjivi i alkalizacijski sastojci, zajedno s vlaknima, vodom, vitaminima i mineralima.

Limuni

Limun zbog velike količine alkalizacijskih tvari pogoduje cijelom tijelo. Najbolje bi bilo u svakodnevnu prehranu nadodati kriške limuna ili konzumirati sok od limuna na dnevnoj bazi.

Brokula

Odlično povrće protiv raka, koje nudi obilje vlakana i služi kao izvor hranjivih tvari koja pojačavaju zdravlje, a imajući li alkalna nakon svakog ukusnu porciju.

Pripremite alkalnu vodu s himalajskom soli!

Češnjak

Češnjak pomaže neutralizirati kiselost kiselih namirnica kao što su meso, riba, sir i jaja. Češnjak i zelje su snažna kombinacija koja daje obilje vlakana, hranjivih tvari.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije