Morate probati: Recept za najmekše i najsočnije čupavce

Morate probati: Recept za najmekše i najsočnije čupavce

Morate probati: Recept za najmekše i najsočnije čupavce
  • Objavljeno: Utorak, 19.12.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Blagdanski stol

Čupavci su ukusan desert koji potječe iz australske kuhinje, a posebno su popularni u regijama poput Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Sastoje od sočnog biskvita natopljenog mješavinom mlijeka i šećera, prekrivenog čokoladnom glazurom i posipanog kokosovim brašnom. Osim što su jednostavni za pripremu, čupavci su i omiljeni na slavljima i obiteljskim okupljanjima. Iz tog razloga, ove ih blagdane nemojte kupovati u trgovini, već ih pripremite sami. Recept im je toliko jednostavan da je nemoguće da vam ne uspiju, a bit će vam sigurno ukusniji od kupovnih.

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Sastojci za preljev:

  • 300 g šećera
  • 200 ml vode
  • 200 g čokolade za kuhanje

Sastojci za posipanje:

  • Kokosovo brašno

Priprema:

  1. Umutite jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer te dobro promiješajte.
  2. Smjesu izlijte u prethodno namazan i pobrašnjen lim za pečenje.
  3. Pecite biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  4. Dok se biskvit peče, pripremite preljev. Kuhajte šećer i vodu dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte čokoladu. Kuhajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka.
  5. Kad se biskvit ohladi, izrežite ga na kocke. Kocke umačite u čokoladni preljev i kokosovo brašno.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije