Morate probati: Recept za najmekše i najsočnije čupavce
Čupavci su ukusan desert koji potječe iz australske kuhinje, a posebno su popularni u regijama poput Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Sastoje od sočnog biskvita natopljenog mješavinom mlijeka i šećera, prekrivenog čokoladnom glazurom i posipanog kokosovim brašnom. Osim što su jednostavni za pripremu, čupavci su i omiljeni na slavljima i obiteljskim okupljanjima. Iz tog razloga, ove ih blagdane nemojte kupovati u trgovini, već ih pripremite sami. Recept im je toliko jednostavan da je nemoguće da vam ne uspiju, a bit će vam sigurno ukusniji od kupovnih.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Sastojci za preljev:
- 300 g šećera
- 200 ml vode
- 200 g čokolade za kuhanje
Sastojci za posipanje:
- Kokosovo brašno
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer te dobro promiješajte.
- Smjesu izlijte u prethodno namazan i pobrašnjen lim za pečenje.
- Pecite biskvit u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju.
- Dok se biskvit peče, pripremite preljev. Kuhajte šećer i vodu dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte čokoladu. Kuhajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka.
- Kad se biskvit ohladi, izrežite ga na kocke. Kocke umačite u čokoladni preljev i kokosovo brašno.
U slast!
Vezani sadržaj:
- Mirisne, mekane i brzo gotove: Recept za najukusnije blagdanske fritule
-
Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345