Najbolji recept za brownies: Pripremite jednostavan američki klasik za ljubitelje čokolade
Brownieji su popularan čokoladni kolač koji potječe iz Sjedinjenih Američkih Država, a nastao je u početku 20. stoljeća. Najjednostavnije ih je opisati kao sočne i mekane četvrtaste kolače bogatog čokoladnog okusa s karakterističnom sjajnom i raspucalom koricom na vrhu. Izrazito su popularni zadnjih nekoliko godina i često se poslužuju uz šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Trikovi za savršen okus i teksturu browniesa svaki put uključuju precizno doziranje i prosijavanje suhih sastojaka, korištenje kvalitetnog maslaca i tamne čokolade s visokim postotkom kakaa te optimalno pečenje. Ako se prepeku, neće biti toliko vlažni i sočni, a ako se peku prekratko bi mogli ostati tekući iznutra. To vas ne treba brinuti jer ćete uz naš recept dobiti najukusniji rezultat. U nastavku donosimo popis sastojaka i postupak pripreme za najukusnije brownieje.
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 100 g brašna
- 50 g kakaa u prahu
- prstohvat soli
Priprema:
- Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite četvrtasti kalup za pečenje.
- Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri.
- U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom.
- Dodajte otopljenu čokoladu i maslac u smjesu jaja i šećera te dobro promiješajte.
- Dodajte prosijano brašno, kakao i sol te lagano promiješajte dok se sve dobro ne sjedini.
- Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite 20-25 minuta.
- Ostavite da se ohladi prije rezanja i posluživanja.
U slast!
Vezani sadržaj:
-
Sacher torta: Bečki klasik koji ćete uz ovaj recept lako pripremiti kod kuće
-
Čudo od čokolade: Recept za čudesno jednostavan kolač od samo nekoliko sastojaka
-
Klasične lasagne bolognese: 5 savjeta i recept uz koji će vam uvijek ispasti savršeno
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345