"Cherry Delight": Hit desert ovog ljeta - ne peče se i gotov je u 20 minuta

"Cherry Delight": Hit desert ovog ljeta - ne peče se i gotov je u 20 minuta

"Cherry Delight": Hit desert ovog ljeta - ne peče se i gotov je u 20 minuta
  • Objavljeno: Srijeda, 04.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Cherry Delight je ukusni desert koji spaja kremastu teksturu i osvježavajući okus trešanja. Sastoji se od nekoliko slojeva - prhke podloge od keksa, kremastog sloja od sira i sočne smjese od trešanja. Bilo da ga pripremate za obiteljsko okupljanje, rođendansku proslavu ili večeru s prijateljima, Cherry Delight će oduševiti svakoga koji ga proba. Većinu sastojaka već sigurno imate u svojoj kuhinji, a priprema je vrlo brza tako da vam neće oduzeti puno vremena.

Sastojci:

Podloga:

  • 200 g keksa (Digestive ili Petit Beurre)
  • 100 g maslaca (otopljenog)

Krema:

  • 500 g krem sira
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja

Voćni sloj:

  • 500 g višnje (može biti svježe ili iz kompota)
  • 100 g šećera
  • 1 žlica škrobnog brašna (gustina)
  • 100 ml vode

Priprema:

  1. Prilikom pripreme podloge, usitnite kekse u multipraktiku ili ih stavite u vrećicu i zdrobite valjkom za tijesto. Dodajte otopljeni maslac i sve zajedno dobro izmiješajte. Smjesu od keksa i maslaca utisnite na dno kalupa za pečenje (promjera oko 25 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne dok pripremate kremu.
  2. Kako biste napravili kremu, u zdjeli izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj zdjeli istucite slatko vrhnje dok ne postane čvrsti šlag. Postepeno dodajte šlag u smjesu s krem sirom i nježno miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
  3. Prilikom pripreme voćnog sloja, u lončiću pomiješajte višnje, šećer i vodu te stavite na srednju vatru. Kada smjesa prokuha, dodajte škrobno brašno razmućeno s malo hladne vode i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
  4. Na pripremljenu podlogu od keksa nanesite kremu i ravnomjerno rasporedite. Preko kreme pažljivo nanesite voćni sloj s višnjama. Stavite kolač u hladnjak na otprilike sat vremena da se stisne i ohladi.
  5. Izrežite kolač na komade te ga poslužite.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije