Cobbler s breskavama: Recept za savršen ljetni desert - hrskav i topao, idealan uz kuglicu sladoleda

Cobbler s breskavama: Recept za savršen ljetni desert - hrskav i topao, idealan uz kuglicu sladoleda

Cobbler s breskavama: Recept za savršen ljetni desert - hrskav i topao, idealan uz kuglicu sladoleda
  • Objavljeno: Petak, 23.08.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Cobbler s breskvama je popularan desert širom svijeta zbog svoje brze i jednostavne pripreme. Odličan je način da iskoristite svježe breskve koje su sada u sezoni, no možete ih pripremiti i s konzerviranim breskvama tijekom cijele godine. Za one koji nisu obožavatelji breskva, cobbler možete napraviti nekim s drugim voćem koje volite.

Vjerojatno već sve sastojke imate u svojoj kuhinji tako da je cobbler odličan izbor za iznenadne goste ili dane kada vam se jede nešto slatko, a ne da vam se do trgovine. Najbolje ga je poslužiti toplog, a za bolji okus možete dodati šlag ili sladoled od vanilije.

Sastojci:

Za nadjev od breskvi:

  • 800 g svježih breskvi (oguljenih, očišćenih i narezanih na kriške)
  • 150 g šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1/2 žličice cimeta (opcionalno)

Za biskvitni premaz:

  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 120 g hladnog maslaca (narezanog na kockice)
  • 180 ml mlijeka

Priprema:

  1. Za pripremu nadjeva, zagrijte pećnicu na 190° C. U velikoj zdjeli pomiješajte narezane breskve, šećer, limunov sok, kukuruzni škrob i cimet (ako ga koristite). Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine. Smjesu breskvi stavite u pripremljeni vatrostalni kalup (otprilike 20 x 30 cm).
  2. Za pripremu biskvitnog premaza, u drugoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte hladni maslac i prstima ili rezačem za tijesto utrljajte maslac u brašno dok smjesa ne postane nalik krupnim mrvicama. Polako dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Prilikom sastavljanja cobblera, smjesu za biskvit žlicom rasporedite preko nadjeva od breskvi. Ne morate prekrivati cijelu površinu, tijekom pečenja će se biskvit raširiti. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta ili dok biskvit ne poprimi zlatno-smeđu boju, a nadjev ne postane mjehurićav.
  4. Izvadite cobbler iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja. Poslužite ga dok je topao, po želji sa šlagom ili kuglicom sladoleda od vanilije.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije