Cobbler s breskavama: Recept za savršen ljetni desert - hrskav i topao, idealan uz kuglicu sladoleda
Cobbler s breskvama je popularan desert širom svijeta zbog svoje brze i jednostavne pripreme. Odličan je način da iskoristite svježe breskve koje su sada u sezoni, no možete ih pripremiti i s konzerviranim breskvama tijekom cijele godine. Za one koji nisu obožavatelji breskva, cobbler možete napraviti nekim s drugim voćem koje volite.
Vjerojatno već sve sastojke imate u svojoj kuhinji tako da je cobbler odličan izbor za iznenadne goste ili dane kada vam se jede nešto slatko, a ne da vam se do trgovine. Najbolje ga je poslužiti toplog, a za bolji okus možete dodati šlag ili sladoled od vanilije.
Sastojci:
Za nadjev od breskvi:
- 800 g svježih breskvi (oguljenih, očišćenih i narezanih na kriške)
- 150 g šećera
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 1/2 žličice cimeta (opcionalno)
Za biskvitni premaz:
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 120 g hladnog maslaca (narezanog na kockice)
- 180 ml mlijeka
Priprema:
- Za pripremu nadjeva, zagrijte pećnicu na 190° C. U velikoj zdjeli pomiješajte narezane breskve, šećer, limunov sok, kukuruzni škrob i cimet (ako ga koristite). Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine. Smjesu breskvi stavite u pripremljeni vatrostalni kalup (otprilike 20 x 30 cm).
- Za pripremu biskvitnog premaza, u drugoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte hladni maslac i prstima ili rezačem za tijesto utrljajte maslac u brašno dok smjesa ne postane nalik krupnim mrvicama. Polako dodajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Prilikom sastavljanja cobblera, smjesu za biskvit žlicom rasporedite preko nadjeva od breskvi. Ne morate prekrivati cijelu površinu, tijekom pečenja će se biskvit raširiti. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta ili dok biskvit ne poprimi zlatno-smeđu boju, a nadjev ne postane mjehurićav.
- Izvadite cobbler iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja. Poslužite ga dok je topao, po želji sa šlagom ili kuglicom sladoleda od vanilije.
Vezani sadržaj:
- Cheesecake s preljevom od jagoda: Detaljan recept uz koji svatko može napraviti ovaj savršeni desert
- Jednostavna torta od jabuka i jogurta: Savršen desert za vikend koji je pred nama
- Kladdkaka: Švedska čokoladna torta od samo 6 sastojaka, gotova u 30 minuta!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345