Čokoladni cheesecake: Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Čokoladni cheesecake: Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Čokoladni cheesecake: Desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
  • Objavljeno: Petak, 17.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Cheesecake od čokolade je savršen spoj klasičnog cheesecakea i bogatog okusa čokolade koji svi volimo. Jednostavan je za pripremu, a izgled kremastog sloja od čokolade i sira na hrskavoj podlozi od keksa će oduševiti svakog gurmana.

  • Čudo od čokolade: Recept za čudesno jednostavan kolač od samo nekoliko sastojaka

Jedna od najljepših karakteristika ovog deserta je njegova prilagodljivost. Možete ga ukrasiti svježim sezonskim voćem poput jagoda, malina ili kupina za dodatnu svježinu i kontrast u okusu. Šarenilo voća na bogatoj kremi od čokolade i sira će biti doživljaj i za oči i za nepce. U nastavku donosimo popis sastojaka i postupak pripreme za cheesecake od čokolade.

Sastojci:

  • 200 g čokoladnih keksa
  • 100 g maslaca
  • 500 g krem sira
  • 200 g čokolade
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • svježe voće za ukrašavanje po želji (npr. jagode, maline, kupine)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  2. Smrvite čokoladne kekse u mrvice i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Smjesu rasporedite po dnu kalupa za cheesecake (promjera oko 24 cm) i lagano pritisnite.
  3. U zdjeli mikserom ili ručno umutite krem sir, šećer i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Otopite čokoladu na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici i dodajte je u smjesu s krem sirom. Dobro promiješajte.
  5. Dodajte jedno po jedno jaje u smjesu, miješajući nakon svakog dodavanja.
  6. Na kraju umiješajte vrhnje za šlag dok ne dobijete homogeno tijesto.
  7. Smjesu ulijte preko pripremljenog keksa u kalupu za cheesecake.
  8. Pecite cheesecake u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta ili dok rubovi ne budu čvrsti, a sredina još lagano meka.
  9. Izvadite cheesecake iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak da se ohladi najmanje 4 sata ili preko noći.
  10. Prije posluživanja, ukrasite ohlađeni cheesecake svježim voćem po želji.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije