Coleslaw salata i hrskava pohana piletina: Ova prefina kombinacija je hit na drušvenim mrežama
Coleslaw salata je osvježavajuć i za naše podneblje pomalo egzotičan prilog koji se sastoji od sitno rezanog kupusa, mrkve i umaka od majoneze i vrhnja. Njezina svježina i blaga kiselost je čine idealnim prilogom brojnim jelima, a posebno dobro paše uz pohanu piletinu.
Kombinacija hrskavog kupusa i slatkastih mrkvi u kremastom dresingu pruža savršenu ravnotežu okusa i teksture. Osim odličnog okusa, coleslaw salata donosi i nutritivnu vrijednost, obogaćujući ovaj obrok vitaminima i vlaknima. Naime, kupus je niskokaloričan, ali bogat vlaknima, vitaminom C i K, te antioksidansima poput flavonoida i sulforafana, pružajući važan doprinos zdravlju probavnog sustava, imunitetu i općem zdravlju. Bilo da se radi o obiteljskom ručku ili večeri s prijateljima, coleslaw salata će uvijek biti dobrodošao dodatak koji će se svidjeti svim gostima i učiniti obrok potpunijim.
Coleslaw salata:
Sastojci:
- 400 g sitno rezanog bijelog ili crvenog kupusa
- 100 g sitno ribane mrkve
- 125 g majoneze
- 30 ml bijelog octa
- 15 g meda ili šećera
- 3 g soli
- prstohvat svježe mljevenog crnog papra
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješajte sitno rezani kupus i ribanu mrkvu.
- U maloj zdjeli napravite umak tako da pomiješate majonezu, bijeli ocat, med (ili šećer), sol i papar.
- Prelijte umak preko kupusa i mrkve te dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak barem 1 sat prije posluživanja kako bi se okusi proželi.
Pohana piletina:
Sastojci:
- 4 pileća filea, bez kostiju (svaki file oko 150-200 g)
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 60 g brašna
- 2 jaja, razmućena
- 100 g krušnih mrvica ili panko mrvica
- ulje za prženje
Priprema:
- Piletinu lagano posolite i popaprite.
- U tri odvojene zdjele pripremite brašno, razmućena jaja i krušne ili panko mrvice.
- Svaki komad piletine prvo uvaljajte u brašno, zatim umočite u jaja te na kraju u krušne ili panko mrvice.
- Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad je ulje vruće, stavite piletinu i pržite dok ne postane zlatno smeđa i hrskava, oko 4-5 minuta sa svake strane.
- Kad je piletina gotova, stavite je na papirnati ručnik kako bi se upio višak ulja.
- Poslužite pohanu piletinu uz svježu coleslaw salatu i uživajte!
Dobar tek!
Vezani sadržaj:
- Piletina na lovački: Recept za jednostavan gulaš koji ćete poželjeti jesti barem jednom tjedno
- Savršeni špageti bolonjez - jedini recept koji će vam ikad trebati
- Najbolja pileća juha bez kocke koju ćete ikad jesti! Isprobajte recept već danas
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345