Coleslaw salata i hrskava pohana piletina: Ova prefina kombinacija je hit na drušvenim mrežama

Coleslaw salata i hrskava pohana piletina: Ova prefina kombinacija je hit na drušvenim mrežama

Coleslaw salata i hrskava pohana piletina: Ova prefina kombinacija je hit na drušvenim mrežama
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdrava prehrana

Coleslaw salata je osvježavajuć i za naše podneblje pomalo egzotičan prilog koji se sastoji od sitno rezanog kupusa, mrkve i umaka od majoneze i vrhnja. Njezina svježina i blaga kiselost je čine idealnim prilogom brojnim jelima, a posebno dobro paše uz pohanu piletinu.

Kombinacija hrskavog kupusa i slatkastih mrkvi u kremastom dresingu pruža savršenu ravnotežu okusa i teksture. Osim odličnog okusa, coleslaw salata donosi i nutritivnu vrijednost, obogaćujući ovaj obrok vitaminima i vlaknima. Naime, kupus je niskokaloričan, ali bogat vlaknima, vitaminom C i K, te antioksidansima poput flavonoida i sulforafana, pružajući važan doprinos zdravlju probavnog sustava, imunitetu i općem zdravlju. Bilo da se radi o obiteljskom ručku ili večeri s prijateljima, coleslaw salata će uvijek biti dobrodošao dodatak koji će se svidjeti svim gostima i učiniti obrok potpunijim.

Coleslaw salata:

Sastojci:

  • 400 g sitno rezanog bijelog ili crvenog kupusa
  • 100 g sitno ribane mrkve
  • 125 g majoneze
  • 30 ml bijelog octa
  • 15 g meda ili šećera
  • 3 g soli
  • prstohvat svježe mljevenog crnog papra

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte sitno rezani kupus i ribanu mrkvu.
  2. U maloj zdjeli napravite umak tako da pomiješate majonezu, bijeli ocat, med (ili šećer), sol i papar.
  3. Prelijte umak preko kupusa i mrkve te dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
  4. Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak barem 1 sat prije posluživanja kako bi se okusi proželi.

Pohana piletina:

Sastojci:

  • 4 pileća filea, bez kostiju (svaki file oko 150-200 g)
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 60 g brašna
  • 2 jaja, razmućena
  • 100 g krušnih mrvica ili panko mrvica
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Piletinu lagano posolite i popaprite.
  2. U tri odvojene zdjele pripremite brašno, razmućena jaja i krušne ili panko mrvice.
  3. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u brašno, zatim umočite u jaja te na kraju u krušne ili panko mrvice.
  4. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad je ulje vruće, stavite piletinu i pržite dok ne postane zlatno smeđa i hrskava, oko 4-5 minuta sa svake strane.
  5. Kad je piletina gotova, stavite je na papirnati ručnik kako bi se upio višak ulja.
  6. Poslužite pohanu piletinu uz svježu coleslaw salatu i uživajte!

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije