Ručak koji svi vole: Jednostavan recept za najbolje ćufte
Ćufte su ukusno jelo koje se priprema od mljevenog mesa, oblikuje u male kuglice i kuha u umaku od rajčice. Ovaj tradicionalni recept ima bogatu povijest diljem svijeta, s različitim varijacijama koje odražavaju kulinarsku raznolikost kultura. Ćufte se u svijetu pripremaju od junećeg, pilećeg, svinjskog ili janjećeg mesa, a kod nas su najpopularnije one od junećeg ili miješanog mesa.
U svakoj im se varijanti dodaju začini, luk, jaja i krušne mrvice kako bi se postigao savršen okus i tekstura. Ove sočne kuglice mesa se najčešće kuhaju u umaku od rajčice, a mogu se poslužiti uz prilog tjestenine ili pire krumpira, na primjer. Većina ih djece voli, što je korisno ako su najmlađi članovi vaše obitelji naročito izbirljivi. U nastavku pogledajte recept za ćufte u umaku od rajčice.
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa (govedina, svinjetina, puretina ili miješano)
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 jaja
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- sol, papar
- suhi začini po ukusu
- ulje za prženje
- umak od rajčice
- 2 žlice brašna
- 500 ml pasirane rajčice
- 500 ml vode
Priprema:
- Pomiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, jaja, krušne mrvice i češnjak u zdjeli.
- Dodajte sol, papar i začine prema ukusu te dobro promiješajte smjesu.
- Oblikujte male kuglice od smjese.
- Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
- Pržite kuglice dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana.
- U većoj posudi na ulju popržite brašno na srednje jakoj vatri te mu dodajte pasiranu rajčicu i istu količinu vode.
- U umak dodajte ćufte, dobro izmiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri još 20ak minuta.
U slast!
Vezani sadržaj:
- Kako pripremiti najbolji i najkremastiji špinat na mlijeku? Imamo recept!
- Najbolji recept za klasični tiramisu - koji će oduševiti vaše goste
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345