Mirisna poslastica idealna za hladne dane: Recept za crumble (drobljenac) od jabuka
Drobljenac od jabuka je popularna, jednostavna i ukusna američka poslastica te odlično rješenje kada trebamo iskoristiti jabuke koje imamo kod kuće. Iako su jabuke voće koje i nakon relativno dugog stajanja ne gubi na kvaliteti, za potrebe ovog recepta se mogu iskoristiti i one koje su postale previše zrele da bismo ih jeli sirove. Jednostavna priprema i minimalni sastojci ovog deserta ga čine vrlo pristupačnim, a i dobrim izborom za pripremu čak i za one koji imaju minimalnu razinu slastičarskog iskustva. Ovaj je desert najbolje poslužiti topao i uz kuglicu sladoleda od vanilije, a jednako je ukusan i hladan. U nastavku pročitajte popis sastojaka i postupak pripreme za crumble ili drobljenac od jabuka.
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka (nasjeckanih na male kockice)
- 120 g šećera
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica limunovog soka
- 120 g brašna
- 200 g smeđeg šećera
- 115 g maslaca, narezanog na kockice
- prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte jabuke, šećer, cimet i limunov sok. Stavite smjesu u namašćen lim za pečenje.
- Pomiješajte brašno, smeđi šećer, maslac i sol dok ne dobijete rahlu smjesu koju ćete posipati po jabukama.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 40-45 minuta ili dok površina ne postane zlatno-smeđa.
U slast!
Vezani sadržaj:
- Zapečeni grah sa slaninom - recept uz koji nećete trebati ni jedan drugi!
-
Topla njemačka krumpir salata sa slaninom - recept koji morate probati!
-
Kako pripremiti najbolji i najkremastiji špinat na mlijeku? Imamo recept!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345