Recept za najbolji đuveč: Ukusan prilog uz meso koji miriše na maminu i bakinu kuhinju

Recept za najbolji đuveč: Ukusan prilog uz meso koji miriše na maminu i bakinu kuhinju

Recept za najbolji đuveč: Ukusan prilog uz meso koji miriše na maminu i bakinu kuhinju
  • Objavljeno: Utorak, 09.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Đuveč je tradicionalno jelo koje potječe s Balkana, točnije iz Rumunjske i Bugarske, ali je popularno u cijeloj jugoistočnoj Europi zbog svoje jednostavnosti i bogatog okusa. Postoji više varijanti recepata, no mi vam donosimo onu klasičnu, s rižom i bez mesa. Ovo se jelo tradicionalno priprema u keramičkom loncu, što mu daje poseban šarm i aromu.

  • Najbolja grah salata: Recept uz koji vam neće trebati ni jedan drugi

Glavni sastojci đuveča su različito svježe povrće poput paprike, patlidžana, rajčice, luka i tikvica s rižom, a neke verzije uključuju i meso. Osim toga, nezaobilazni su i začini poput soli, papra i češnjaka. Đuveč se obično priprema u ljetnim mjesecima kada su paprike, patlidžani, rajčice i tikvice najukusniji i najdostupniji. Na našim se prostorima u đuveč dodaju samo luk, paprike i rajčice, pa vam donosimo taj recept.

Sastojci:

  • 5 zelenih paprika babura
  • 2 veća žuta luka
  • 5 zrelih rajčica
  • malo ulja
  • sol
  • papar
  • šećer po potrebi
  • češnjak u prahu po želji

Priprema:

  1. Sve povrće nasjeckajte na tanke trakice.
  2. Najprije na malo ulja ispirjajte luk te ga posolite da pusti vodu.
  3. Kad je luk povenuo, dodajte papriku i pirjajte je dok joj se ne smanji volumen upola.
  4. Na kraju dodajte i rajčice. Pirjajte jelo dok se rajčice potpuno ne raspadnu i voda koju su pustile ne ispari.
  5. Začinite paprom, češnjakom u prahu i svježe sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije