Domaći džem od jagoda: Brzinski recept sa samo tri sastojka!
Sezona je jagoda, volimo ih u svemu, a najviše u džemu. Iako džem od jagode možete kupiti bilo gdje, ništa nije ukusnije od domaćeg. Džem možete poslužiti uz razna jela; kao preljev na torti, za doručak uz komad kruha ili,ono mnogima najukusnije, s palačinkama.
-
Trik za najbolje palačinke: Nema veze sa sastojcima, iznenadit ćete se u čemu je stvar
-
Cheesecake s preljevom od jagoda: Detaljan recept uz koji ga svatko može napraviti
Za džem su vam potrebna samo tri sastojka; jagode, šećer i limun. Priprema je vrlo jednostavna, a iako ćete morati izdvojiti više vremena nego za dolazak do dućana, vjerujte nam - isplatit će se.
Sastojci:
- 1000 g jagoda
- 800 g šećera
- 1 limun (sok i naribana korica)
Priprema:
- Operite jagode pod mlazom hladne vode. Očistite ih od peteljki i narežite na manje komade.
- U većoj zdjeli pomiješajte jagode s 800 g šećera i dodajte sok i naribanu koricu jednog limuna.
- Ostavite smjesu da odstoji najmanje sat vremena, a najbolje preko noći, kako bi jagode pustile sok.
- Smjesu jagoda i šećera prebacite u veliki lonac. Zagrijte na srednje jakoj vatri dok ne prokuha, povremeno miješajući.
- Smanjite vatru i kuhajte džem 30-40 minuta, povremeno skidajući pjenu koja se stvara na površini.
- Provjerite gustoću džema tako da stavite malo džema na hladan tanjurić i povucite prstom liniju. Ako linija ostane čista i džem se ne vraća, gotov je.
- Sterilizirajte staklenke i poklopce tako da ih operete i stavite u pećnicu zagrijanu na 100 °C na 15 minuta.
- Vrući džem ulijte u tople staklenke, ostavljajući malo prostora na vrhu.
- Čvrsto zatvorite staklenke poklopcima.
- Staklenke okrenite naopako na 5 minuta kako bi se stvorio vakuum, a zatim ih vratite u uspravni položaj.
- Ostavite džem da se potpuno ohladi.
- Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. Otvoreni džem držite u hladnjaku.
Vezani sadržaj:
-
Klasični ili u čaši: Tiramisu s jagodama je savršen desert, a imamo jednostavan recept
-
Jogurt pita s jagodama: Najjednostavniji proljetni kolač koji uvijek ispadne savršeno!
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345