Domaći džem od jagoda: Brzinski recept sa samo tri sastojka!

Domaći džem od jagoda: Brzinski recept sa samo tri sastojka!

Domaći džem od jagoda: Brzinski recept sa samo tri sastojka!
  • Objavljeno: Srijeda, 22.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Sezona je jagoda, volimo ih u svemu, a najviše u džemu. Iako džem od jagode možete kupiti bilo gdje, ništa nije ukusnije od domaćeg. Džem možete poslužiti uz razna jela; kao preljev na torti, za doručak uz komad kruha ili,ono mnogima najukusnije, s palačinkama.

  • Trik za najbolje palačinke: Nema veze sa sastojcima, iznenadit ćete se u čemu je stvar

  • Cheesecake s preljevom od jagoda: Detaljan recept uz koji ga svatko može napraviti

Za džem su vam potrebna samo tri sastojka; jagode, šećer i limun. Priprema je vrlo jednostavna, a iako ćete morati izdvojiti više vremena nego za dolazak do dućana, vjerujte nam - isplatit će se.

Sastojci:

  • 1000 g jagoda
  • 800 g šećera
  • 1 limun (sok i naribana korica)

Priprema:

  1. Operite jagode pod mlazom hladne vode. Očistite ih od peteljki i narežite na manje komade.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte jagode s 800 g šećera i dodajte sok i naribanu koricu jednog limuna.
  3. Ostavite smjesu da odstoji najmanje sat vremena, a najbolje preko noći, kako bi jagode pustile sok.
  4. Smjesu jagoda i šećera prebacite u veliki lonac. Zagrijte na srednje jakoj vatri dok ne prokuha, povremeno miješajući.
  5. Smanjite vatru i kuhajte džem 30-40 minuta, povremeno skidajući pjenu koja se stvara na površini.
  6. Provjerite gustoću džema tako da stavite malo džema na hladan tanjurić i povucite prstom liniju. Ako linija ostane čista i džem se ne vraća, gotov je.
  7. Sterilizirajte staklenke i poklopce tako da ih operete i stavite u pećnicu zagrijanu na 100 °C na 15 minuta.
  8. Vrući džem ulijte u tople staklenke, ostavljajući malo prostora na vrhu.
  9. Čvrsto zatvorite staklenke poklopcima.
  10. Staklenke okrenite naopako na 5 minuta kako bi se stvorio vakuum, a zatim ih vratite u uspravni položaj.
  11. Ostavite džem da se potpuno ohladi.
  12. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu. Otvoreni džem držite u hladnjaku.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije