Gusto varivo od celera i mrkve s piletinom: Brzo gotov, ukusan i zasitan ručak

Gusto varivo od celera i mrkve s piletinom: Brzo gotov, ukusan i zasitan ručak

Gusto varivo od celera i mrkve s piletinom: Brzo gotov, ukusan i zasitan ručak
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Variva su nezaobilazan dio zdrave prehrane, a ovo gusto varivo od celera i mrkve s piletinom je i izuzetno korisno za organizam. Osim što je vrlo ukusno, ovo jelo pruža niz prednosti za probavu i cjelokupno zdravlje.

  • Varivo od graha, kukuruza i paprike s piletinom: Recept za brzo gotov i jako ukusan ručak!

Variva su izvrstan izvor vlakana koja su ključna za zdravu probavu. Ona pomažu regulirati probavni sustav, održati ga u ravnoteži i potaknuti normalnu probavu. Osim toga su često niskokalorična, ali visoko hranjiva, što ih čini idealnom opcijom za one koji paze na liniju ili žele održati zdravu tjelesnu težinu. Celer je bogat antioksidansima i vitaminima, posebno vitaminom K koji je bitan za zdravlje kostiju. S druge strane, mrkva je poznata po visokom udjelu beta-karotena, koji se u tijelu pretvara u vitamin A, ključan za zdravlje vida, imunitet i kožu.

Sastojci:

  • 2 pileća prsa, narezana na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 stabljike celera, narezane na kolutove
  • 3 velike mrkve, narezane na kolutove
  • 250 g smrznutog ili konzerviranog kukuruza
  • 1,5 l pilećeg temeljca ili vode
  • sol i papar po ukusu
  • svježi peršin za posipanje (opcionalno)

Priprema:

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte narezane pileće meso i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe sa svih strana. To će potrajati otprilike 5-7 minuta. Izvadite piletinu iz lonca i stavite je sa strane.
  2. U isti lonac dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih dinstajte dok ne postanu mekani, oko 3-4 minute.
  3. Dodajte narezani celer i mrkvu u lonac te ih kuhajte dok ne omekšaju, otprilike 8-10 minuta.
  4. Vratite prženu piletinu u lonac zajedno s kukuruzom te sve dobro promiješajte.
  5. Polako dodajte pileći temeljac ili vodu u lonac i pustite da varivo zavrije.
  6. Smanjite vatru i pustite da varivo lagano krčka oko 20-25 minuta ili dok piletina ne bude skroz kuhana, a povrće mekano.
  7. Posolite i popaprite po ukusu.
  8. Poslužite toplo, posipano svježim peršinom ako želite.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije