Idealna hrana za krvnu grupu 0
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribama, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o voću?
Ako ste voće iz skupine „korisno" povremeno jeli, od sada ga jedite češće. Upravo smokve i šljive, svježe i sušene, sadrže lužnate tvari koje u osoba s krvnom grupom 0 ublažavaju veću količinu želučane kiseline.
Glavno pravilo glasi: voće crvene, plave i ljubičaste boje u probavnom sustavu izaziva lužnatu reakciju.
Dinje također koče rad želučane kiseline, no želudac je na njih vrlo osjetljiv.
Grejp, koji također sadrži kiselinu, želudac prima bez teškoća jer nakon probavljanja postaje alkalan.
Oprez s kupinama: sadrže lektine koji ometaju probavu upravo osobama s krvnom grupom 0.
Korisno | Neutralno | Nepoželjno |
smokve (svježe i suhe) šljive (svježe i suhe) |
banane bazgine bobice borovnice breskve brusnice datulje grejp grožđe grožđice jabuke kivi kruške kupine, vrtne limete limun lubenice maline mango marelice mogranj, nar nektarine ogrozd papaja ribiz (crveni i crni) višnje |
dinje jagode kineski liči kupine mandarine naranče rabarbara |
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribama, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345