Idealna hrana za krvnu grupu 0
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribama, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
Ekstrakt algi nije samo dobar kao začin. To morsko zelenilo (pogledajte i tablicu s povrćem) regulira metabolizam i djeluje kao zaštita želučane sluznice.
Najbolji začini za vaša jela: svježi peršin i začini koji izazivaju toplinu, primjerice curry, đumbir ili kajenska paprika. Oni smiruju probavni sustav.
Oprez: ocat vam ubuduće više ne bi smio služiti kao univerzalni začin. S obzirom na uvjerenje koje o njemu u nas vlada, ljubitelji octa mogli bi se jako iznenaditi. Ne radi se toliko o lektinima zbog kojih ga valja izbjegavati. Dr. D'Adamo i njegovi suradnici ispitivali su djelovanje različitih vrsta octa na više tisuća pacijenata. U osoba s krvnom grupom 0 ni jedna nije dobila dobru ocjenu. Američki liječnici smatraju da taj kiseli začin jako nadražuje želučanu sluznicu, a ljudi s krvnom grupom 0 imaju dovoljno želučane kiseline. Čak i kečap od rajčica unatoč slatkastu okusu također sadrži ocat.
No ne trebate se odreći slatkoga: med i šećer, čak i čokolada - u umjerenoj količini - smiju vam zasladiti život.
Korisno | Neutralno | Nepoželjno |
curry đumbir ekstrakt algi kajenska paprika kurkuma peršin rogačevo brašno |
agar agar anis bademov ekstrakt bergamot bosiljak česnjak čubar estragon gorušica u prahu hren javorov sirup ječmeni slad kadulja kakao prah (čokolada) kardamom kim klinčić kopar korijandar krbuljica lovorov list mažuran majčina dušica manioka matičnjak med metvica (i paprena metvica) miso (sojina pasta) papar crveni mljeveni papar u zrnu paprika u prahu piment ružmarin sojin umak sol šafran šećer (bijeli i smeđi) tamari (sojin umak) tapioka vinski kamen, sriješ vlasac zimzelenovo ulje želatina |
cimet jabučni ocat kapari kečap od rajčica kukuruzni škrob kukuruzni sirup muškatni oraščić ocat balsamico papar u prahu (crni i bijeli) vanilija vinski ocat (bijeli i crveni) |
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribama, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345