Idealna hrana za krvnu grupu A
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o povrću?
Vitamini, minerali, bjelančevine, ugljikohidrati, balastne tvari itd! Od mnogih korisnih i zdravih tvari koje se nalaze u povrću najviše će vam koristiti ako prirodnu hranu kratko kuhate ili ju jedete sirovu (ako je moguće).
Postoji nekoliko vrsta povrća koje ne odgovaraju osobama s krvnom grupom A. To su rajčice, čije bjelančevine sljepljuju i krv drugih grupa. U osoba s krvnim grupama A i B uzrokuju najviše štete jer znatno utječu na probavu.
Češnjak ne pomaže samo protiv vampira. Ta biljk intenzivna mirisa s više od 200 sastojaka ima vrlo velik utjecaj na zdravlje i snagu koja nam svima može koristiti, a najviše upravo osobi s krvnom grupom A. Dobra zaštita i pomoć obrambenom sustavu tijela osobito su sastojci češnjaka koji uništavaju bakterije i viruse.
Povrće |
||
Korisno |
Neutralno |
Nepoželjno |
alfa-alfa (klice) artičoke bijela repa blitva brokula bundeva cikorija češnjak čičoka hren koraba luk crveni maslačak mrkva okra pastrnjak peršin poriluk salata, rimska špinat |
avokado kukuruz bambusove klice luk, mladi celer matovilac cikla morsko zelenilo cvjetača (alge) deikon (vrsta hrena) radič dragušac rikula endivija rotkvica (izdanci) gljive enoko salata glavatica hren salata kristalka kelj pupčar šalotka klice mungo graha šparoga komorač tikva krastavac zelena tikvica |
batata bijeli kupus feferon gljive shii-take jam, korijen kineski kupus krumpir kupus, crveni masline (crne) paprika, svježa rajčice šampinjoni
|
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345