Idealna hrana za krvnu grupu A
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
Ribu možete jesti dva do tri puta tjedno - neka to budu mali obroci.
Najbolje će vam odgovarati nešto masnije vrste (lijevi stupac). Kod nemasne ribe, npr. iverka ili običnoga lista, opet se pojavljuju određeni lektini. Te bjelančevine očito utječu na probavni sustav osoba s krvnom grupom A i on postaje prilično nadražen.
S puževima je ovako: morski puževi se ne preporučuju, dok se vinogradski puževi preporučuju. Oni sadrže vrlo korisne lektine koji u osoba s krvnim grupama A i AB pokazuju svoju pozitivnu stranu: mogu spriječiti stanice raka, primjerice raka dojke, u širenju na limfne putove.
Ribe, rakovi i školjke |
||
Korisno | Neutralno | Nepoželjno |
bakalar nedimljeni dužičasta pastrva grdobina losos mladica morska pastrva riječni grgeč sardina skuša šaran vinogradski puž |
crvena grgečka morski puž jastog kečiga kirnja morski pas sabljarka stint (losos) štuka tuna (bijela)
|
bakalar laska barakuda lignje garnele list haringa (i marinirana) morski rak moruna hobotnica obični list iverak oslić Jakobova kapica riječni rak jegulja sardele kamenice sipa kavijar kratkorepi rakovi som |
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345