Idealna hrana za krvnu grupu AB
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskom bilju i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o mesu i peradi?
Nipošto se ne morate odreći mesa. U mesu, peradi i divljači nalaze se važni vitamini B skupine, vitamini A, D i E, minerali magnezij, kalij i kalcij, te elementi u tragovima fosfor, željezo, selen, mangan i jod. Korisne bjelančevine iz mesa tijelo prerađuje gotovo bez ostatka u svoje bjelančevine. Dakle, meso možete jesti dva do tri puta tjedno, ali, naravno, manje obroke korisnih vrsta mesa ili neutralnoga fazanova mesa. To olakšava organizmu bolje probavljanje bjelančevina životinjskoga podrijetla. Osobe s krvnom grupom AB, slično kao osobe s krvnom grupom A, imaju vrlo malo želučane kiseline. Zbog toga biste sušene ili usoljene mesne proizvode trebali izbaciti iz svojega jelovnika.
Naslijede krvne grupe B jest da vam ne odgovaraju kokošje i pileće meso. Lektini koje sadrži sljepljuju krv i osoba s krvnom grupom AB.
Iznutrice, npr. jetru ili srce (mišićno tkivo) jedite, ali vrlo rijetko. Poželjno je da one budu od mladih životinja jer se u njihovim organima još ne nalaze veće količine štetnih teških metala.
Meso i perad |
||
Korisno | Neutralno | Nepoželjno |
janjetina ovčetina puretina zec/kunić
|
fazan iznutrice: jetra
|
bivolje meso divljač (jelen/srna) govedina guska jarebica patka prepelica slanina (masna i mesnata) svinjetina (i šunka) teletina |
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskom bilju i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345