Idealna hrana za krvnu grupu AB
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskom bilju i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
Ne mogu se previdjeti izvjesne sličnosti s krvnim grupama A i B: preporučuju se proizvodi od kiseloga mlijeka, npr. kefir ili jogurt, kao i kod krvne grupe B. Sirutka, kao sporedni proizvod u proizvodnji sira, nije tako dobra zbog nekih svojih sastojaka. Mlaćenicu, koja osim masti sadrži sve mliječne hranjive sastojke i vitamine, ali također i neke problematične lektine, trebalo bi čak potpuno izbjegavati (ne smije se pobrkati s kiselim mlijekom koje se, kao i jogurt, dobiva dodavanjem nekih bakterija mliječne kiseline).
Ako često imate problema s bronhijima ili sinusima i ako često imate upale uha, trebali biste ograničiti konzumiranje mliječnih proizvoda jer oni djeluju na pojačano lučenje sluzi.
Slobodno katkad pojedite koje jaje da biste podmirili potrebu za bjelančevinama. U njemu nema lektina kao u pilećem mesu.
Mliječni proizvodi, sir i jaja |
|||
Korisno | Neutralno | Nepoželjno | |
jogurt kefir kiselo vrhnje kozje mlijeko kozji sir mozzarella ovčji sir (feta) ricotta svježi kravlji sir |
chedar edamer ementaler gauda grojer Jarlsberg. sir jaja Munsterkàse. sir punomasni svježi sir punomasno i obrano mlijeko sirutka sladoled od jogurta skuta sojino mlijeko švicarski sir tofu (sojin sir) |
brie. sir kamember maslac mlaćenica mliječni sladoled mliječni sorbet parmezan punomasno mlijeko provolone, sir sir s plemenitom plijesni topljeni sir |
|
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskom bilju i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345