Idealna hrana za krvnu grupu AB
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskom bilju i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o začinskom bilju i začinima?
Preporuke za prehranu u skladu s krvnim grupama ne baziraju se samo na lektinima u hrani koji u osoba s određenom krvnom grupom imaju posebno djelovanje. Osobe s krvnom grupom AB trebale bi se odreći mnogih začina i njihovih mješavina jer imaju vrlo osjetljiv probavni sustav. Znanstvenici se još ne slažu u mišljenju pripada li ocat podnošljivim začinskim sredstvima, jedni misle da samo prevelike količine mogu poremetiti kiselo-lužnatu ravnotežu. Dr. D'Adamo, naprotiv, opominje da ocat stvara kiselinu i savjetuje osobama s krvnom grupom AB da ga sasvim izbjegavaju. Sami ćete najbolje otkriti koliko vam ocat odgovara. Ako i inače imate problema sa želucem, ocat koristite vrlo štedljivo.
Majoneza i preljevi za salate dopušteni su vam u malim količinama za popravljanje okusa.
Začinske biljke i začini |
|||
Korisno | Neutralno | Nepoželjno | |
curry češnjak đumbir hren miso (pasta od soje) peršin |
agar agar bergamota bosiljak cimet čubar ekstrakt algi estragón gorušica (i u prahu) javorov sirup kadulja kakao u prahu (čokolada) kardamom kim klinčić kopar korijandar krbuljica kurkuma lovorov list mažuran med melasa (šećerni sirup) metvica (i paprena metvica) muškatni oraščić paprika u prahu piment rogačevo brašno ružmarin sol šafran šećer (smeđi i bijeli) tamari (sojin umak) tapioka timijan vanilija vinski kamen (birsa) vlasac |
anis bademov ekstrakt jabučni ocat ječmeni slad kajenska paprika kapari kečap od rajčica kukuruzni škrob kukuruzni sirup i ocat balsamico papar (zrno. pahuljice i prah. osim kajenske paprike) vinski ocat (crveni i bijeli) Worcester umak želatina |
- Kratak pregled
- Što biste trebali znati o mesu i peradi?
- Što biste trebali znati o ribi, rakovima i školjkama?
- Što biste trebali znati o mliječnim proizvodima, siru i jajima?
- Što biste trebali znati o uljima i mastima?
- Što biste trebali znati o orasima i sjemenkama?
- Što biste trebali znati o grahu i mahunarkama?
- Što biste trebali znati o žitaricama, tjestenini, kruhu i pecivu?
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskom bilju i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345