Idealna hrana za krvnu grupu B
- Kratak pregled
- Meso i perad
- Ribe, rakovi, školjke
- Mliječni proizvodi, sir i jaja
- Ulja i masti
- Orasi i sjemenke
- Grah i mahunarke
- Žitarice, tjestenina, kruh i pecivo
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
Svi začini ne podnose se podjednako dobro. Osobe sklone alergijama trebale bi na početku dijete oprezno isprobati i začine iz skupine »neutralno«.
Izbacite iz svoga jelovnika bijeli i crni papar te kečap od rajčica. Bjelančevine u njima sadrže lektine koji sljepljuju kivne pločice.
Trebah biste također izbjegavati slad i cimet jer u osoba s krvnom grupom B često izazivaju želučane tegobe.
Život si katkad možete zasladiti neutralnim dodacima: šećerom, čokoladom ili medom.
Javorov sirup koristite samo u malim količinama. Šećer čini 65 posto njegova sadržaja.
Dr. D'Adamo i američki istraživači krvnih grupa vrlo hvaljeni ocat svrstali su u neutralne sastojke za krvnu grupu B, ali samo u tom slučaju. Prema mišljenju stručnjaka, sve druge krvne grupe trebale bi se odreći toga kiseloga soka. Budući da su osobe s krvnom grupom B od svojih predaka naslijedile vrlo jak probavni sustav, ocat povremeno može umaku za salatu ili nekom jelu od ribe dati pomalo pikantan okus.
Začinske biljke i začini |
||
Korisno | Neutralno | Nepoželjno |
curry đumbir hren kajenska paprika peršin |
agar agar anis bergamota češnjak čubar ekstrakt algi estragon gorušica (i u prahu) jabučni ocat javorov sirup ječmeni slad kadulja kakao prah (čokolada) kapari kardamom kim kim. bijeli kopar korijandar krbuljica kurkuma lovorov list mažuran med melasa (šećerni sirup) metvica (i paprena metvica) miso (pasta od soje) muškatni oraščić ocat balsamico origano papar crveni papar u zrnu paprika u prahu piment rogačevo brašno ružmarin sojin umak (i tamari) sol šafran šećer (smeđi i bijeli) tapioka (brašno) timijan vanilija vinski kamen (birsa) vinski ocat (crveni i bijeli) vlasac |
bademov ekstrakt cimet kečap od rajčica kukuruzni sirup papar crni i bijeli želatina |
- Kratak pregled
- Meso i perad
- Ribe, rakovi, školjke
- Mliječni proizvodi, sir i jaja
- Ulja i masti
- Orasi i sjemenke
- Grah i mahunarke
- Žitarice, tjestenina, kruh i pecivo
- Što biste trebali znati o povrću?
- Što biste trebali znati o voću?
- Što biste trebali znati o sokovima od voća i povrća?
- Što biste trebali znati o začinskim biljkama i začinima?
- Što biste trebali znati o čajevima od ljekovitoga bilja?
- Što biste trebali znati o napitcima?
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345