Ideje za ručak: Ovaj tjedan 7 ukusnih jela koja trebate samo kratko "gurnuti" u pećnicu
Ljeto je na svom vrhuncu, gotovo se nikome ne da pripremati komplicirane obroke i dugo boraviti u kuhinji. Ipak, želite da vaši ukućani imaju kvalitetni obrok koji je k tome ukusan. Zato smo izdvojili sedam recepata koji će vas oduševiti svojom jednostavnom i brzom pripremom. Svi se peku u pećnici, a za svaki vjerojatno imate sve sastojke u kuhinji.
Šampinjoni punjeni mljevenim mesom i sirom
Šampinjoni punjeni mljevenim mesom i sirom, zapečeni u marinara sosu, savršena su kombinacija kremaste i hrskave teksture. Idealno je kao obiteljski ručak, a možete ga poslužiti uz rižu ili krumpir. Ako volite šampinjone, a želite isprobati nešto novo, sigurni smo da će vas ovo jelo oduševiti.
Rolice od tikvica s mljevenim mesom
Mnogi vole tikvice zbog toga što imaju neutralan okus te što se mogu pripremati na razne načine i kombinirati s raznim sastojcima. Jedan recept za koji možda još niste čuli su rolice od tikvica s mljevenim mesom - jelo koje se jako jednostavno i brzo priprema. Idealno je kao zdravi ručak, zasitna večera ili jelo koje možete poslužiti gostima.
Recept za rolice od tikvica s mljevenim mesom
Muffini bez brašna od jaja, šunke i sira
Kada vam se jede nešto ukusno, ali jednostavno i brzo za pripremiti, sljedeći put možete napraviti ove slane muffine. Ono što je odlično je to da nemaju brašno, gluten ni ugljikohidrate. Osim jaja, šunke i sira, u smjesu možete dodati svoje omiljeno povrće.
recept za muffine bez brašna od jaja, šunke i sira
Jaja na oko u paprikama punjenim rižom
Ako volite paprike, ovo jelo će vam se sigurno svidjeti. Ukusno je, izgleda dekorativno, a k tome se brzo i jednostavno priprema. Samo trebate napuniti paprike rižom, razlomiti jaje na svaku te zapeći u pećnici. Idealno je za ručak tijekom ljeta jer je lagano i zdravo.
Recept za jaja na oko u paprikama punjenim rižom
Scarpaccia
Scarpaccia je tradicionalna talijanska pogača koja se radi od tikvica, luka, jaja, brašna, parmezana i maslinovog ulja. Potječe iz Toskane, a navodno su je osmislili umirovljenici pomorci koji su koristili povrće iz svojih vrtova. Ako volite talijansku kuhinju, definitivno trebate probati Scarpacciju.
Recept za Scarpacciju
Parmigiana
Još jedno tradicionalno talijansko jelo koje možete pripremiti svojim ukućanima za ručak je ova ukusna parmigiana. Zanimljivo je što svaka talijanska regija ima svoju posebnu recepturu za parmigianu. U pravilu se radi s patlidžanom, no može se napraviti i s piletinom, tikvicama i artičokama.
Recept za Parmigianu
Zapečena pileća prsa u umaku od vrhnja
Zapečena piletina u bijelom umaku je savršeno jelo za svaku priliku - bilo da planirate svečanu večeru za goste ili obiteljski obrok. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje već sigurno imate u svojoj kuhinji. Možete je poslužiti uz rižu, krumpir ili tjesteninu.
Recept za zapečena pileća prsa u umaku od vrhnja
Vezani sadržaj:
- Mljeveno meso: Recepti za ukusna jela koja ćete sigurno pripremati puno puta
- Što kuhati za ručak? 7 obroka gotovih u 30 minuta za svaki dan u tjednu
- Probajte nešto novo: 10 jednostavnih recepata s tikvicama
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345