Jabučni ocat - istine i laž

Jabučni ocat - istine i laž

Jabučni ocat - istine i laž
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.01.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdrava prehrana

Narodni lijek Dr. Jarvisa

Smatra se kako je jabučni ocat korišten, osim za prehranu, i u medicini već preko 10 000 godina. Na dugoj listi boljki kojima pomaže, uz artritis, osteoporozu, visok kolesterol, nizak krvni tlak, smjestio se i kao sredstvo koje potpomaže probavu i regulira tjelesnu težinu. Jabučni ocat nastaje iz soka prešanih jabuka kojemu se dodaju kvaščeve gljivice i šećer (iako ne trebaju, proces može otpočeti i prirodno).

Temelj modernim tvrdnjama o jabučnom octu koji "sagorijeva" masno tkivo udario je Dr. D.C. Jarvis u svojoj knjizi iz 1958., "Narodni lijekovi", u kojoj piše da "redovito uzimanje jabučnog octa čini da tjelesna mast, umjesto da se skladišti, sagorijeva."

Bio je to bestseller u svoje vrijeme s preko pola milijuna prodanih kopija. Čak niti sveprisutnost Marilyn Monroe nije uspijevala uvjeriti žene da obline mogu biti "in". Osim vitkosti, Dr. Jarvis je jabučnim octom jamčio prevenciju artritisa, zbog čega ga i danas uzimaju mnogi koji su svjedočili popularnost tada po prvi puta izdane knjige.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije