Jabučni ocat
Kako uzimati jabučni ocat?
Najjednostavnije ga je uzimati kao napitak. Jednu jušnu žlicu octa razblažimo sa 2 dl vode i pijemo u malim gutljajima. Može se dodati i mala žlica meda. Djeca uzimaju čajnu žlicu octa i čajnu žlicu meda rastvorenog u pola čaše vode. Rezultat je blago kiselkasti, reski, osvježavajući napitak.
Možemo ga "obogatiti" limunom i na taj način dobiti "limunski ocat". Potrebno je u ¾ jabučnog octa dodati narezana 4 limuna. Na taj smo način octu dodali C vitamin, a limunu produžili trajnost. Naravno, koristimo ga i kao dodatak salatama, poput ostalih vrsta octa. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini jabučni ocat pripada namirnicama koje su po prirodi tople i koje imaju učinak "zagrijavanja" pa se posebno savjetuje tijekom zime.
I na kraju, ne zaboravimo, u mnoštvu raznovrsnih pro-izvoda koji se nude na tržištu, jednostavan, jeftin i pro-vjereno učinkovit prirodni eliksir imamo na dohvat ruke. Isprobajmo njegovu ljekovitost, baš kao nekad iz smočnica naših baka.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345