Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti

Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti

Jednostavan recept za najukusniji gulaš - koji će vam uvijek dobro ispasti
  • Objavljeno: Utorak, 29.10.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Juneći gulaš je tradicionalno jelo koje oduševljava svojom bogatom aromom i sočnim komadima mesa. Zbog svoje se zasitnosti savršeno uklapa u jelovnik za hladne dane, a jede se i u posebnim priikama. Za pripremu junećeg gulaša je ključan dobar odabir mesa. Preporučuje se korištenje juneće lopatice ili buta nasjeckanog na kockice. Juneći gulaš je idealno glavno jelo koje se može poslužiti uz razne priloge, kao na primjer knedle od kruha ili domaće njoke.

Sastojci:

  • 800 g junećeg mesa (lopatica ili but), narezanog na kocke
  • 2 glavice crvenog luka, sitno nasjeckana
  • 3 režnja ćešnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 mrkve, narezane na kolutove
  • 2 krumpira, narezana na kocke
  • 2 crvene paprike, narezane
  • 2 rajčice, narezane
  • 2 žličice slatke crvene paprike
  • 1 žličica crnog papra
  • 1 lovorov list
  • sol prema ukusu
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 700 ml goveđe juhe

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani crveni luk i češnjak te dinstajte dok luk ne postane staklast.
  2. Dodajte kocke junećeg mesa i pržite ih s obje strane dok ne postanu smeđe boje. Dodajte brašno i dobro promiješajte kako biste stvorili tanak sloj preko mesa.
  3. Ubacite slatku crvenu papriku, crni papar i lovorov list. Dodajte koncentrat od rajčice i promiješajte.
  4. Dodajte narezane mrkve, krumpire, crvene paprike i rajčice. Nastavite miješati sve sastojke kako biste ih sjedinili.
  5. Postepeno dodajte goveđu juhu, malo po malo, miješajući konstantno kako biste izbjegli nastanak grudica. Pustite da jelo proključa.
  6. Smanjite temperaturu i pustite da se jelo krčka na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, povremeno miješajući. Meso treba postati mekano i sočno.
  7. Kada je gulaš gotov, posolite ga prema ukusu, uklonite lovorov list i poslužite toplo.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije