Krem juha od tikvica: Jednostavna, brzo gotova i jako ukusna!

Krem juha od tikvica: Jednostavna, brzo gotova i jako ukusna!

Krem juha od tikvica: Jednostavna, brzo gotova i jako ukusna!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Toplo vrijeme je pred vratima, a s njim i početak sezone tikvica. Osim što su ukusne, od njih se mogu pripremiti razna jela, poput sočnih polpeta od tikvica, punjenih tikvica ili, primjerice, lagane i osvježavajuće juhe.

  • Jedini recept koji trebate: Gusta krem juha od brokule bez vrhnja

Što se tiče nutritivne vrijednosti, tikvice su niskokalorične, ali bogate vlaknima, vitaminima i mineralima poput vitamina C, vitamina A, kalija i magnezija. Osim toga, sadrže i antioksidanse koji su korisni za jačanje imunološkog sustava.

Ako tražite savršeno toplo predjelo za ove sve toplije dane, juha od tikvica je odličan izbor. Možete je pripremiti na različite načine, dodajući začine i dodatke prema vlastitom ukusu. U nastavku donosimo popis sastojaka i postupak pripreme za ovu jednostavnu i ukusnu juhu za koju vam je potreban samo štapni mikser.

Sastojci:

  • 4 srednje velike tikvice, narezane na kolutove
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 krumpir, oguljen i narezan na kockice
  • malo nasjeckanog svježeg peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane staklast, oko 5 minuta.
  2. Dodajte narezane tikvice i krumpir u lonac. Nastavite pirjati još nekoliko minuta, miješajući povremeno, dok tikvice ne omekšaju.
  3. Nakon što su tikvice i krumpir omekšali, dodajte povrtni temeljac u lonac. Pustite da juha proključa, a zatim smanjite vatru i pustite da se kuha poklopljeno oko 15-20 minuta ili dok povrće potpuno ne omekša.
  4. Kada je povrće skuhano, maknite lonac s vatre i pustite da se malo ohladi prije nego što krenete s usitnjavanjem.
  5. Koristeći štapni mikser, pažljivo smiksajte juhu izravno u loncu dok ne postane glatka. Ako juha postane pregusta, možete dodati malo vode ili još povrtnog temeljca kako biste postigli željenu konzistenciju.
  6. Vratite lonac na vatru i lagano zagrijte juhu. Posolite i popaprite po ukusu te dodajte svježe nasjeckani peršin.
  7. Poslužite juhu vruću, ukrašenu s još malo svježeg peršina ili parmezanom po želji.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije