Kako iskoristiti ostatke pire krumpira? Pet recepata koje morate probati

Umjesto da ih bacite, ostatke pire krumpira možete iskoristiti za razna druga jela ili priloge, ali je bitno da se s njim postupa na ispravan način kako bi se spriječio razvoj bakterija. U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih i ukusnih recepata upravo za tu situaciju.
Smije li se pire krumpir podgrijavati?
Kuhani krumpir, uključujući pire smatra se hranom visokog rizika za rast bakterija zbog visokog udjela vlage. Kako bi izbjegli rast bakterija, nakon što se krumpir ohladi obavezno ga treba čuvati u hladnjaku.
Pire krumpir u hladnjaku može stajati najviše četiri dana od kuhanja, a podgrijati ga možete na štednjaku, pećnici ili mikrovalnoj pećnici. Prilikom podgrijavanja, pire mora doseći temperaturu od 80 °C kako bi se uništile potencijalne bakterije. Ne podgrijavajte ostatke više od jednom i nikada ne ostavljajte kuhani krumpir na sobnoj temperaturi dulje vrijeme.
Pastirska pita od ostataka pire krumpira
Ako vam je ostalo pire krumpira i želite kvalitetan ručak, iskoristite ga za pripremu pastirske pite. Ovo klasično jelo britanske kuhinje kombinacija je mljevenog mesa, pire krumpira i povrća.
Recept za pastirsku pitu
Kroketi od ostataka pire krumpira punjeni slaninom
Ako za prilog ne želite opet jesti pire krumpir, možete ga iskoristiti za izradu hrskavih kroketa. Za dodatni okus u krokete dodajte slaninu, a za sočnost možete ih preliti nekim ukusnim umakom.
Recept za krokete od krumpira i slanine
Popečki od sira i ostataka pire krumpira
Pire krumpir ne mora biti samo prilog već ga možete iskoristiti za novo ukusno jelo. Popečki od pire krumpira i sira odlični su za ručak ili međuobrok, a možete ih poslužiti uz umak od jogurta ili salatu.
Recept za popečke od sira i krumpira
Palačinke od ostataka pire krumpira sa slaninom
Palačinke od pire krumpira još su jedna ideja za brzi ručak ili večeru. Jednostavno izmještajte ostatke pire krumpira s ostalim sastojcima iz recepta i dobit ćete potpuno novi obrok.
Recept za palačinke od krumpira sa slaninom
Domaći njoki od ostataka pire krumpira i špinata
Njoki su najbolji izbor za novi prilog od ostataka pire krumpira. Za dodatni okus, ali i izgled u njih možete staviti špinat.
Recept za njoke od krumpira i špinata
- Hrskavi i slasni: Popečci od krumpira sa svježim sirom
- Najbolja krumpir salata: Tajna je u sastojku koji sigurno ne koristite
- Trik uz koji će krumpir iz pećnice uvijek ispasti savršeno hrskav
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od kelja i batata
45 min12345 -
Recept tjedna
Uskrsna šunka u kruhu
3 h12345 -
Recept mjeseca
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345