Kiselost i zdravlje
Jeste li znali da previše kiselosti u tijelu može uzrokovati bol, debljanje, umor i druge zdravstvene probleme? Ili, da visokoproteinske dijete mogu biti štetne za zdravlje zbog svoje visoke razine kiselosti? Čak hormoni i organi mogu biti ugroženi od viška kiselosti u prehrani i načinu života.
Ovdje je 10 načina kako pobijediti višak kiselosti i osjećati se dobro:
1. Kupite limune
Iscijedite sok od pola limuna u visoku čašu vode i popijte. Ovaj korak će vam pomoći da brzo vratite kemijsku ravnotežu tijelu.
2. Pijte dosta vode
Pijte najmanje 8 čaša vode tijekom dana, po mogućnosti s limunovim sokom. Limunov sok razgrađuje otpadne kiseline u tijelu i vraća krv i tkiva u alkalnu ravnotežu.
3. Dišite duboko
Kisik vraća energiju mozgu i ravnotežu kemijskom sastavu stanica što znači zdravije tijelo.
4. Prošećite
Povećajte svoje razine kisika šetnjom. Vježba pomaže ulasku kisika u tijelo. Više kisika u krvi znači da je bolje opremljena, čime se hrani svaki organ i tkivo, što povećava energiju, mentalnu oštrinu i raspoloženje.
5. Pijte čaj od paprene metvice
Umjesto posezanja za kofeinom u kavi ili drugim napitcima, pijte čaj od paprene metvice. Istraživanja pokazuju da paprena metvica omogućuje brzo podizanje razine energije.
6. Jedite povrće
Neka povrće bude u središtu ručka i večere. Ako ne volite salate, kuhajte povrće na pari i poslužite kao prilog.
7. Jedite bademe
Jedite sirove, neslane bademe svakih nekoliko sati. Ne samo da su bogati kalcijem, magnezijem, proteinima i drugim važnim hranjivim tvarima, bogati su vlaknima i bjelančevinama koje pomažu stabilizirati razinu šećera u krvi.
8. Popijte frape
Uživajte u ukusnom frapeu umjesto u slatkim grickalicama. U bademovo mlijeko dodajte smrznuto voće i popijte za doručak ili kada poželite nešto slatko.
9. Jedite salatu
Jedite barem jednu veliku salatu na dan, ali budite sigurni da se izbjegavate kupovinu gotove salate jer sadrži puno ulja, konzervansa, aditiva i šećera.
10. Pazite na unos mesa
Smanjite potrošnju mesa. Odaberite grah, ribu, orahe ili sjemenke umjesto mesa. Dodajte grah u juhu, gulaš ili ga jedite kao prilog ili salatu.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345