Knedle sa šljivama: Starinski desert za koji smo dobili najbolji bakin recept
Knedle sa šljivama su popularni desert koji se na našim prostorima jede još od vremena Austro-Ugarske. Iako je teško precizno odrediti točan trenutak ili mjesto njegovog nastanka, knedle sa šljivama su s vremenom postale prepoznatljivo jelo u središnjoj Europi, posebno u zemljama poput Austrije, Češke, Mađarske i Hrvatske.
Domaće knedle sa šljivama je praktično napraviti od duple količine sastojaka, a zatim zamrznuti i vaditi iz zamrzivača po potrebi. Također ih možete, isto kao i njoke, napraviti od viška pire krumpira koji vam je ostao od ručka. U nastavku donosimo popis sastojaka i puni postupak pripreme za knedle od šljiva.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- malo soli
- 400 g oštrog brašna
- 20ak šljiva
- nekoliko žlica krušnih mrvica
- nekoliko žlica ulja
Vezani sadržaj:
- Krumpire ogulite i skuhajte u hladnoj vodi, a zatim ispasirajte u pire i ohladite.
- Pireu dodajte ulje, jaja i brašno. Umijesite tijesto
- Oblikujte knedle i u svaku stavite po jednu šljivu.
- Kuhajte ih u vrućoj vodi 15 min, a zatim ih izvadite iz vode i stavite u krušne mrvice prethodno poslužene u ulju.
U slast!
Vezani sadržaj:
-
Sacher torta: Bečki klasik koji ćete uz ovaj recept lako pripremiti kod kuće
-
Brzinski cheesecake bez pečenja: Recept za kremastu tortu od sira sa sočnim preljevom od višanja
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Salata od mahuna, rajčice i kozica
30 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Salata od pečenog slanutka s feta sirom
30 min12345